SPOONZ, otthon elkészíthető bio joghurt
A SPOONZ élő baktériumkultúrás joghurt fogyasztásának egészségügyi szerepe három csoportba osztható:
• gátló szerep (megakadályozza egyes betegségek kialakulásának kockázatát),
• tisztító szerep (megtisztít a toxikus anyagoktól),
• karbantartó szerep (egyensúlyban tartja a bélflórát).
A rendszeres SPOONZ joghurtfogyasztás karbantartja, „egyensúlyba hozza” az emésztést, erősíti az immunrendszerünket és pl. koleszterinszint-csökkentő diéta részeként, segíti annak sikerességét is.
Napjainkban a nagyipari gyártás az, amely sajnos a joghurt legfontosabb és legegészségesebb alkotóelemeit rombolja. A boltokban kapható joghurtokban a magas hőkezeléssel elpusztították az élő joghurtkultúrát, és vele együtt minden áldásos hatását is.
A SPOONZ joghurtban minden olyan tápanyag megtalálható, amelyre az emberi szervezetnek szüksége van.
• elsősorban segít egyensúlyban tartani a bélflórát, az emésztést,
• csökkenti a májban a zsírlerakódást,
• gátolja a rákkeltő anyagok képződését,
• erősíti az immunrendszert,
• csökkenti a koleszterint,
• jó hatással van a vérnyomásra,
• erősíti az érfalat, meggátolja az érelmeszesedést, így hozzájárul a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzéséhez.
A SPOONZ joghurt inulint tartalmaz. Az inulin megszünteti a székrekedést, növeli a székletürítés gyakoriságát, ezzel a toxikus bomlástermékek képződését és felszívódásának lehetőségét megakadályozza. Az inulin tehát elősegíti az egészséges bélműködést és kedvező hatást gyakorol az egészséget védő bélbaktériumokra. Az egészséges bélflóra hozzájárul a szervezet védekezőképességének megfelelő működéséhez.
Az inulin élettani hatását az alábbiak szerint fejti ki:
• javítja az emésztőrendszer működését
• pozitívan befolyásolja a bél pH értékét
• segíti a zsírok lebontását és az ásványi anyagok hatékonyabb felszívódását
• szabályozza a cukoranyagcserét
• nem növeli a vércukorszintet, természetes cukorpótló, nem szükséges inzulin a lebontásához
• szerepe lehet a vastagbélrák megelőzésében
• jótékony hatású lehet hüvelygyulladás, candida, mellrák, élelmiszer-allergia, valamint szív- és érrendszeri betegségek esetén.
Az inulin tehát számos jótékony hatással bír, természetes cukorpótló és zsírbontó hatása révén egyre szélesebb körben alkalmazzák.
Ennek megfelelően használata javasolt:
• cukorbetegeknek
• magas koleszterinszint esetén
• diétázóknak
• fogyókúrázóknak
• aktív sportolóknak
• antibiotikumos kezelések alkalmával
• gyomor vagy bélprobléma megléte esetén
• szív – és érrendszeri betegségek esetében.